11 Mayıs 2015 Pazartesi

UÇUK???


Pek çok insanda belirli dönemlerde farklı nedenlerden ötürü görülen uçuk, sinir hücrelerine yerleşen bir virüs türü olup bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla birlikte ortaya çıkmaktadır. Bulaşıcı bir virüs olması yanı sıra kötü bir görüntü oluşturması nedeniyle hızla tedaviye ihtiyaç duyulmaktadır.
Bu yazımızda uçuk neden çıkar, uçuk çıkma sebepleri nelerdir, uçuk tedavisi nasıl yapılır gibi konular hakkında bilgiler bulabilirsiniz.
Zaman, zaman her insanda görülebilen ve vücuda yerleştiğinde bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla birlikte ortaya çıkan uçuk, deride oluşan bir virüs enfeksiyonu olarak tanımlanır. Çoğunlukla yüz ve dudak bölgesinde görülen uçuk bulaşıcı olduğu gibi estetik olarak da kötü bir görünüme neden olmaktadır.
Uçuk Çıkma Sebepleri Nelerdir
Uçuk, en sık karşılaşılan ağız yaralarından birisi olup genellikle dudak kenarlarında görülmektedir. Uçuk ortaya çıkmadan önce dudak kenarında ya da ağız içerisinde kaşıntı ve yanma şeklinde kendini belli etmektedir. Bu belirtilerin ortaya çıkmasından sonra bölge kızarmakta ve sonrasında şişerek içi su dolu küçük kabarcıkları oluşturmaktadır.
Uçuğun ortaya çıkış nedenleri arasında bağışıklık sisteminin zayıflaması ilk sırada yer alır. Bununla birlikte hijyene yeterince özen gösterilmemesi, beslenme düzenine dikkat edilmemesi ve stres gibi faktörler uçuğun oluşma görülme hızını artırır.
Uçuk Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır
Antiviral uçuk kremleri ile tedavi edilen rahatsızlık, beslenme düzenine dikkat edilmesi durumunda hızla iyileşebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder